top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıWes

Pilates

Contrology by Pilates


Pilates kasaları güçlendirmek, esnekliği geliştirmek ve daha sağlıklı olabilmek için Joseph Hubertus Pilates tarafından geliştirilen bir egzersiz metodudur. Egzersizler minder ve kendisi tarafından özel olarak tasarlanmış ekipmanlar ile gerçekleştirilir. Pilates metodu, vücudun tüm bölümlerini kapsayan ve her çeşit aktivite ve spor için destekleyici uygulamalar içerir. 20. yüzyılda geliştirilen asıl adı contrology metodu her zaman döneminin bir adım önünde olmuştur, ancak. yüzyılın başlarına kadar popüler hale gelememiştir. Şuan tüm dünyada 10 milyondan fazla insan Pilates metodunu uygulamaktadır.


Joseph Pilates Hubertus Pilates Studio
Joseph Pilates Hubertus Pilates Studio


Fiziksel Zindelik,

Mutluluğun İlk Şartıdır.



Comprehensive Pilates Ekipman ve Repertuar Seti

Tam Kapsamlı Pilates 500 saat ve üzeri eğitimlere sahip eğitmenler tarafından uygulanır. Pilates metodunun tüm ilke ve prensiplerinin tüm ekipman ve aparatlar üzerinde en güvenli ve olağanüstü sonuçlar için çalışılır.



Mat Pilates

 metodunun temellerini öğrenmenin en iyi yollarından biridir. Üstelik her yerde yapabileceğiniz mat serilerini de çok seveceksiniz. Pilates metodunun %10'u olan bu seride en değerli ekipmanınız olan bedeniniz ile baş başasınız. Bir süre sonra yer çekimine karşı her pozisyonda uyguladığımız egzersizleri gittiğiniz her yere yanınızda taşıyabilirsiniz.


Reformer Pilates

Aletli Pilates olarak da adlandırılan Reformer Pilates, Pilates egzersiz programının en popüler ekipmanı ve diğer Pilates ekipmanları arasında en çok amaçlı olanıdır. Her seviyede öğrenciler için en iyi tam kapsamlı vücut çalışması sağlar ve en temel seviyeden en zorlayıcı seviyelere kadar tüm hedeflere cevap verir.


Cadillac | Trapez Table

Cadillac, adı gibi havalı bir alet. Havalarda baş aşağı verilen pozları görmeyenimiz kalmamış olsa da bu Pilates ekipmanını en çok rehabilite hedeflerimizde ve kontrol becerilerimizi geliştirmek için programlarımızda yer veririz.


Zengin repertuarı ve 3 boyutlu fonksiyonel tasarımı ile fiziksel sınırlamaları olan kişilerden sınırlarını aşmak isteyenlere kadar geniş bir kitleye hitap eder.

Seadece Cadillac ile tam kapsamlı bir ders yapabilmek mümkün.


Wunda Chair

Ve Pilates metodunun en akrobatik ekipmanı Chair. Küçük göründüğüne aldanmayın tam bir esneklik ve kuvvet makinesi. Kompakt tasarımına rağmen tüm vücut için kapsamlı bir ders çıkartabiliyor. Kontrol ve merkezleme gibi temel Pilates becerilerini kazanan üyelerimizin vazgeçilmezlerinden biri.


Step Barrel

Omurgamızın öne, yanlara ve geriye bükülebilme fonksiyonlarına ve ihtiyaçlarına ergonomik bir rehber olarak cevap veriyor. Omurga çevresindeki yapıları esneterek ve güçlendirerek uzayabilme ve artiküle hareket edebilme becerisi kazandırıyor.

Özellikle Balanced Body'nin foam malzeme ile geliştirdiği bu Arc Pilates üzerinde, mat serilerini de kullanarak harika bir ders tamamlayabiliyoruz.


Ladder Barrel

Omurgaya 3 boyutlu hareket becerisi kazandırmak ve core gücünü arttırmak için mükemmel bir ekipman olan Ladder Barrel, diğer Pilates ekipmanları ile tam kapsamlı bir ders planına boyut kazandırıyor.




Pilates Popülasyonları

Klinik Pilates

Pilates metodu, tüm seviyede kişiler için koruyucu ve düzeltici ilke ve prensiplerle geliştirilmiştir. Nefes, hizalanma, kontrol koordinasyon, merkezleme, ritim, tüm vücudun dengeli kas iskelet gelişimi gibi prensipler ile günümüzün yaygın fiziksel rahatsızlıklarına iyi gelerek tedaviye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.


Hamilelikte, Öncesinde ve Sonrasında Pilates

Gebeliğinizde bedeninizin yeni bir yaşam için hazırlanmasında oluşacak doğal değişimlerinizin negatif etkilerini azaltmak ve gebeliğinizde ve sonrasında vücut sistemlerinizin sağlıklı çalışmasını sağlayacak gebeliğin her ayına özel stratejiler ile bilimsel kaynaklı egzersiz programları ile çalışıyoruz.


Dansçılar ve Sporcular için Pilates

Pilates metodu dansçı ve sporcuların fiziksel ihtiyaç ve hedefleri ile geliştirilmiştir. Bu sebeple Joseph Pilates performansçıların bedenlerinde özgürleşmelerini sağlayacak esneklik, kuvvet, dayanıklılık, kontrol, koordinasyon, konsantrasyon, nefes gibi ihtiyaçlarına etkili sonuçlar kazandıran egzersiz ve metotlar geliştirmiştir. Günümüzde uluslararası başarılara imza atmış çok sayıda profesyonel Pilates yapmaktadır.



Joseph & Clara Pilates Pilates Studio
Joseph & Clara Pilates Pilates Studio

Pilates Prensipleri

Ritim ve Nefes

Pilates'te nefes alma, her bir egzersizde hareketi başlatan ve ona bağlı belirli bir ritim ile hareketi besleyen bir eylemdir.


Denge ve Merkezleme

Pilates'te tüm hareketler merkezden dışarı doğru yayılır ve Pilates'in en temel amacı eşit ve dengeli bir kas sistemi oluşturmaktır.


Kontrol ve Konsantrasyon

Zihnin nefes aracılığı ile ilgi egzersize odaklanması ve akış içerisindeki kas aktivasyonlarının ve rahatlık halinin devam edebilmesidir.


Gevşeme ve Tüm Vücut Hareketi

Vücudumuzdaki gereksiz gerilimi serbest bırakmayı öğrenmenin, harekette ve hayatımızın geri kalanında kolaylığı ve akışı bulmamıza yardımcı olur.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page